Robust maltkross i stål och aluminium. Krossen har 2 valsar, valsarna drar ner malten effektivt och ger en bra krossning. Med den centrerade valsen i botten säkerställer man bland annat krossningsgraden. Den kommer även med en bottenplatta som är taggad för att stabilt passa på flera sorters hinkstorlekar.
Robust maltkross i stål och aluminium. Krossen har 3 valsar, de två översta drar ner malten effektivt och ger en bra krossning, den sliter inte sönder skalen som man ske med en vanlig kross. Med den centrerade valsen i botten säkerställer man bland annat krossningsgraden. Den kommer även med en bottenplatta som är taggad för att stabilt passa på flera sorters hinkstorlekar.
En maltsort som togs fram på 60-talet i Cambridge och som av många bryggare anses vara maltsorten med stort M för brittiska ales. Maltens höga kvalitet och karaktär bidrar till dess popularitet bland bryggare världen över. Crisps Maris Otter odlas av utvalda odlare i Norfolk, inte långt från Cambridge.
Malten passar utmärkt till brittiska öltyper som pale ale, porter, stout och barley wine.
Land: England
Färg: 5,5 – 7,5 °EBC
Mälteri: CRISP
Caramel Aromatic. Perfekt för att tillföra en röd nyans till röda ales och Vienna lager. Något aromatisk. Bidrar med mild maltighet samt lite kropp till färdigt öl.
Smak: Malt-söt; toner av karamell, honung och kex
Land: Tyskland
Färg: 40-60 ° EBC
Mälteri Bestmalz
Melon Pellets eller "Huell Melon" är en relativt ny humlesort besläktad med Cascade. Beskrivs som intensivt fruktig med smak och arom av bland annat honungsmelon och jordgubbar.
Denna malt passar utmärkt för bryggning av ale. Ger en balanserad maltighet med lätt sötma som passar extra bra till öl av klassiskt brittiskt stil.
Land: Tyskland
Färg: 5,5 – 7,5 °EBC
Mälteri: BESTMALZ
Caramel Aroma. Denna malt kallas Special X hos leverantören Bestmalz ger en intensiv maltarom och en vacker färg med dragning åt rött till ölet. Används upp till 15% av maltgivan.
Malttyp: Crystal / Karamell
Färg: EBC 300-400Mälteri: Bestmalz
Ljus Chokladmalt hel 1kg är en chokladmalt som drar åt mjölkchoklad med lätt torra brända toner. Används oftast i porter och mörk ale för att ge en lätt till tydlig smak av choklad beroende på vilken mängd man använder. Vanligtvis använder man mellan 5 och 15 %.
Land: England
Färg: 450-650 EBC
Mälteri: Crisp
Risskal används för att lufta upp maltbädden och underlätta utmäskning/lakning. Man undviker helt enkelt att få stopp i maltbädden så att vörten kan flöda fint. Risskal ger varken färg eller smak till din bryggd och behöver ej krossas eftersom det bara är skal. Den är mer effektivt än havreskal eftersom det är "fluffigare" och luftar upp maltbädden bättre. Användning: Normal dosering är ca 200g till ca 5 kg malt.
Traditionellt det malt som används vid framställning av mörka bayerska öltyper. Kan användas till upp till 100% av maltmängden. Ger vanligen en lite brödig karaktär till ölet. Normalt kan man räkna med att få ut drygt 5 liter vört (vid 50°Ö) per kg malt.
Land: Tyskland
Färg: 11-20 EBC
Mälteri: BESTMALZ
Cara Amber ® 1 kg ger en vacker färg med dragning åt rött till ölet. Används upp till 20% av maltgivan. Mjuka, maltig karamellsmaker. Smakprofil: Toner av kola, karamell och bröd.
Malt typ: Crystal / Karamell
Färg: EBC 60-80Ursprung: Tyskland