Under denna kategori hittar du både flytande och frystorkad Öljäst. Kända märken såsom Danstar, Brewers Choice, Safale, Saflager och Brewferm. Ett riktigt öl består av humle, malt, jäst och vatten - ingenting mer. Hemligheten med att brygga ett gott öl är naturligtvis i vilka proportioner man blandar dessa fyra ingredienser men råvarorna är självklart lika viktiga. På samma sätt som du påverkar smaken med humle och malt har det även betydelse vilken öljäst du använder. Här på PGW Produkter har vi öljäst som passar för alla sorters öl - från fruktig belgisk klosteröl till stenhård amerikansk IPA och engelsk lager.
Universal Ale Yeast (Bulldog) 10gr
Bulldog B1 Universal Ale yeast is perfect for brewing beer styles where you want a hoppy or fruity flavour. A very robust and all-round ale yeast.
Dosage: 1 sachet (10g) for 20-25L (5.3 - 6.6 US Gallons)
Fermenting temperature: 18-23°C (64-73°F). Ideally 21°C (70°F).
Pitching: Sprinkle on top of wort.
Attenuation: 70-75%
Flocculation: Medium
Certifications: Kosher, EAC
Storage recommendation: Store cool.
Belgian Saisson yeast (Bulldog) 10gr
Bulldog B16 Belgian Saison is a Farmhouse yeast, promoting spicy and complex aromas with unique tartiness and spicyness in your Saison beer.
Dosage: 1 sachet (10g) for 20-25L (5.3 - 6.6 US Gallons)
Fermenting temperature: 18-30°C (64-86°F). Ideally 25°C (77°F).
Pitching: Sprinkle on top of wort.
Attenuation: 85-90%
Flocculation: Medium
Certifications: Kosher, EAC
Storage recommendation: Store cool.
Belgian Trapix yeast (Bulldog) 10gr
Bulldog B19 Belgian Trapix is the perfect yeast for brewing speciality Belgian Beers such as Blonde, Bruin, Dubbel, Tripel, Quardupel or Belgian Pale Ale.
Dosage: 1 sachet (10g) for 20-25L (5.3 - 6.6 US Gallons)
Fermenting temperature: 18-25°C (64-77°F). Ideally 21°C (70°F).
Pitching: Sprinkle on top of wort.
Attenuation: 75-80%
Flocculation: High
Certifications: Kosher, EAC
Storage recommendation: Store cool.
Bulldog B23 Steam Lager yeast can ferment both cold and warm. Perfect for fruity and estery hybrid Lagers such as California Common or other modern Lagers.
B23 Steam Lager yeast
Dosage: 1 sachet (10g) for 20-25L (5.3 - 6.6 US Gallons)
Fermenting temperature: 13-20°C (55-68°F). Ideally 16°C (61°F).
Pitching: Sprinkle on top of wort.
Attenuation: 75-80%
Flocculation: High
Certifications: Kosher, EAC
Storage recommendation: Store cool.
English Ale Yeast (Bulldog) 10gr
German bottom fermenting lager yeast.
Dosage: 1 sachet (10g) for 20-25L (5.3 - 6.6 US Gallons)
Fermenting temperature: 9-14°C (48-57°F). Ideally 12°C (54°F).
Pitching: Sprinkle on top of wort.
Attenuation: 70-75%
Flocculation: High
Certifications: Kosher, EAC
Storage recommendation: Store cool.
Bulldog B34 German Lager yeast is a bottom fermenting yeast. Creates a crispy finish and a good balance between floral and fruitiness in your German style Pils or other hoppy beer such as Kellerbier.
10 gram Amber Lager från Bulldog är en bottenfermenterande jäst som tar fram sötman från malten och ger en Lager med fyllig kropp. Perfekt för Helles, Tmavé, Bock, Märzen eller Schwarzbier. Använd en påse till 20-25 liter. Strö jästen över din vört.
Rekommenderad jästemperatur: 9-14°C, Idealiskt är 12°C.Flockulering: Hög
Förvaras svalt.
10 gram Alejäst från Bulldog. Idealisk för toppfermenterade ölstilar så som Porter, Bitters och Brown Ale. Använd en påse till 20-25 liter. Strö jästen över din vört.
Rekommenderad jästemperatur: 16-21°C, Idealiskt är 18°C.Flockulering: Hög
Förvaras svalt.
10 gram Alejäst från Bulldog. Idealisk för toppfermenterade ölstilar som du jäser under 20°C, så som Kölsch, Altbiermen även Scottish Ale. Jästen fungerar även utmärkt för Barley Wine och Imperial Stout. Använd en påse till 20-25 liter. Strö jästen över din vört.
Rekommenderad jästemperatur: 15-21°C, Idealiskt är 18°C.Flockulering: Låg
Förvaras svalt.
10 gram Vetejäst från Bulldog. Bästa valet för tysk öl så som Hefeweizen, Dunkelweizen och Weizenbock. Använd en påse till 20-25 liter. Strö jästen över din vört.
Rekommenderad jästemperatur: 18-25°C, Idealiskt är 21°C.Flockulering: Låg
Förvaras svalt.
10 gram American Alejäst från Bulldog. Perfekt för din IPA, American Pale Ale eller Dubbel IPA. Använd en påse till 20-25 liter. Strö jästen över din vört.
Rekommenderad jästemperatur: 16-21°C, Idealiskt är 18°C.
Flockulering: Medium
Förvaras svalt.
White Labs Irish Ale WLP004. Denna jäst ger en aning diacetyl som balanseras av en lätt fruktighet, samt att den ger en ganska torr och frisk jäsningsprofil. Perfekt för irländska ale, stout, porter, brown och red ale, samt att den ger ett intressant bidrag till pale ale.
WildBrew Philly Sour är en jäst som har den speciella egenskapen att både kunna producera etanol och mjölksyra under en och samma jäsning.
Smakprofilen är syrlig, med toner av rött äpple, persika och annan stenfrukt. Philly Sour kan användas för öl där en uppfriskande syra är önskvärd, som berliner weisse, gose och andra traditionella, syrliga öltyper. Till skillnad från mjölksyrebakterier är denna jäst inte känslig för humlens alfasyror och kan alltså användas även för välhumlad syrlig öl (som Sour IPA).
En traditionell överjäst som har bra balans mellan fruktiga estrar och värmande kryddfenoler. Jästen lämnar lite sötma och klarnar bra om den lämnas tillräckligt länge.
Denna Belgisk wit-jäst ger en mycket lätt kryddig ton med en antydan av bubbelgums karaktär.