Malt

Malt är en av de vanligaste huvudingredienserna i de flesta ölsorter av god kvalitet. Den framställs genom mältning av sädeskorn, d.v.s. kornen fuktas så att de kan gro, för att efter några dagar torkas eller rostas. Under mältningen bildas smakämnen och jäsbart socker som kan förvandlas till alkohol under ölbryggningen. Den vanligaste malten är gjord av korn. Men även vete, havre och råg förekommer. Ölets färg bestäms av malten. För att brygga mörk öl används bl.a. chokladmalt eller karamellmalt. Till ljus öl används t.ex. Pale-, pilsner- och Münchnermalt.
Minskande ordning

   

Artiklar 31 till 35 av totalt 57

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  5. 9
  1. Ljus Chokladmalt hel 250 g
    Nedsatt pris!

    Ljus Chokladmalt 250 g Hel

    Ljus Chokladmalt hel 1kg är en chokladmalt som drar åt mjölkchoklad med lätt torra brända toner. Används oftast i porter och mörk ale för att ge en lätt till tydlig smak av choklad beroende på vilken mängd man använder. Vanligtvis använder man mellan 5 och 15 %. Land: England Färg: 450-650 EBC Mälteri: Crisp

    Ljus Chokladmalt hel 1kg är en chokladmalt som drar åt mjölkchoklad med lätt torra brända toner.
    Används oftast i porter och mörk ale för att ge en lätt till tydlig smak av choklad beroende på vilken mängd man använder. Vanligtvis använder man mellan 5 och 15 %.

    Land: England Färg: 450-650 EBC Mälteri: Crisp
    17 kr
     Lägg i varukorgen
  2. CaraAroma 1 kg Krossad
    Nedsatt pris!

    Caramel Aroma (Special X) 1 kg Krossad

    Caramel Aroma. Denna malt kallas Special X hos leverantören Bestmalz ger en intensiv maltarom och en vacker färg med dragning åt rött till ölet. Används upp till 15% av maltgivan. Malttyp: Crystal / Karamell Färg: EBC 300-400Mälteri: Bestmalz

    Caramel Aroma. Denna malt kallas Special X hos leverantören Bestmalz ger en intensiv maltarom och en vacker färg med dragning åt rött till ölet. Används upp till 15% av maltgivan.

    Malttyp: Crystal / Karamell

    Färg: EBC 300-400

    Mälteri: Bestmalz

    33 kr
     Lägg i varukorgen
  3. Cara Münich 1 kg Krossad
    Nedsatt pris!

    Caramel Münich typ 2 1 kg Krossad

    När kornet grott färdigt höjs temperaturen till 65°C, varvid förjäsbart socker frigörs. Efterhand torkas maltet, vilket ger en viss karamellisering. Karamellmalt kan användas i mindre mängd i syfte att skänka färg, fyllighet och drag av karamellsötma åt ölet. Mörk karamellmalt kallas på engelska 'Crystal malt', denna är ett bra substitut till den gamla Cara Dark eller Crystal 110. Malt typ: Crystal / KaramellFärg: EBC 110-130Mälteri: Bestmalz

    När kornet grott färdigt höjs temperaturen till 65°C, varvid förjäsbart socker frigörs. Efterhand torkas maltet, vilket ger en viss karamellisering. Karamellmalt kan användas i mindre mängd i syfte att skänka färg, fyllighet och drag av karamellsötma åt ölet. Mörk karamellmalt kallas på engelska 'Crystal malt', denna är ett bra substitut till den gamla Cara Dark eller Crystal 110.

    Malt typ: Crystal / Karamell
    Färg: EBC 110-130
    Mälteri: Bestmalz

     
    31 kr
     Lägg i varukorgen
  4. Cara Amber 1 kg Krossad
    Nedsatt pris!

    Caramel Amber 1 kg Krossad

    Caramel Amber ger en vacker färg med dragning åt rött till ölet. Används upp till 20% av maltgivan. Mjuka, maltig karamellsmaker. Smakprofil: Toner av kola, karamell och bröd. Malt typ: Crystal / Karamell Färg: EBC 60-80Mälteri: Bestmalz


    Caramel Amber ger en vacker färg med dragning åt rött till ölet. Används upp till 20% av maltgivan. Mjuka, maltig karamellsmaker. Smakprofil: Toner av kola, karamell och bröd.


    Malt typ: Crystal / Karamell

    Färg: EBC 60-80

    Mälteri:
    Bestmalz

    31 kr
     Lägg i varukorgen
  5. Vienna Malt Krossad 1 kg
    Nedsatt pris!

    Vienna Malt 1 kg Krossad

    Något mörkare än pilsnermalt och med en lätt aromatisk ton. Wienermalt genomgår en långsam torkning precis som pilsnermalt, men vid lite högre temperatur, 105°C. Enzyminnehållet är något lägre än i ljusa maltsorter. Kan användas till upp till 100% av maltmängden. Land: Tyskland Färg: 8-10 Mälteri: BESTMALZ
    Något mörkare än pilsnermalt och med en lätt aromatisk ton. Wienermalt genomgår en långsam torkning precis som pilsnermalt, men vid lite högre temperatur, 105°C. Enzyminnehållet är något lägre än i ljusa maltsorter. Kan användas till upp till 100% av maltmängden. Land: Tyskland Färg: 8-10 Mälteri: BESTMALZ
    28 kr
     Lägg i varukorgen
Minskande ordning

   

Artiklar 31 till 35 av totalt 57

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  5. 9