För att jäsa vin krävs en bra vinjäst och här finns både torr och flytande jäst. Dessutom finns färdiga jässatser med instruktioner och ingredienser för att göra eget vin.
Syreducerande stam som är utmärkt för fruktiga vita- och rosévinen, speciellt där restsocker önskas. MA33 har förmågan att metabolisera mellan 30 och 35% av "Malic acid" äppelsyra vilket gör denna stam till det perfekta valet för fruktvin som är naturligt höga i syra.
Saccharomyces Bayanus. En mycket bra allround-stam, bästa valet för hög alkohol och förstärkta viner, men också utmärkt för de flesta lantviner, mousserande viner och cider.
Denna jässats innehåller speciellt utvald rödvinsjäst samt jässtopp (kaliumsorbat och vinsvavla), samt bruksanvisning för hur du bereder Ekens röda viner. Kan även användas om du har egen druvsaft.
OBS! Denna jässats ingår när du köper Ekens röda viner.
Vinjäst Lalvin D-47 passar som bäst att använda om du ska tillverka ett vitt vin med mycket druvkaraktär eftersom den här vinjästen ger en ganska kraftig druvkaraktär.alkoholtolerans: 14%jästemperatur: 15-20°C
Vinjäst lämplig för alla typer av vin. Speciellt lämplig för framställning av starkviner och mousserande viner. Jäsningstemperatur 7 - 35 grader. Max alkoholhalt 18 %. Kan även användas tillsammans med jästnärsalt för att få igång jäsning som avstannat.