Den sköna konsten vintillverkning kräver en hel del ingredienser och vinkemikalier. För att undvika ett grumligt vin används klarningsmedel. Har du inte helt misslyckats kan de starkaste klarningsmedel rädda upp ditt grumliga vin utan att ge vinet någon bismak. Citronsyra är en annan vinkemikalie som används för pH-justering. En annan ingrediens är jästnärsalt. Vi har också produkter för en snabbare jäsning och har du en önskan om lagring på ekfat, men inga ekfat, får du samma lagrade smak med hjälp av ekspån.
Glycerin kallas även för glycerol. Gör ditt vin fylligare. Ger även en viss sötma. Räcker till ca 10 liter vin. Innehåller glycerin, som är en biprodukt som bildas naturligt vid jäsningen och ger vinet större fyllighet. Används även som fuktighetsbevarare i snus.
Innehåller: Glycerin 99 % av vegetabilisk råvara.
E-nummer: E422
Still Spirit Whiskyspån Kentucky Bourbon Chips är gjorda av genuina bourbonfat som har lagrat bourbon i minst 4-8 år. Ger din dryck en härlig smak.
Rekommenderad dosering: 50 gram till 2 liter vätska i 10 dagar.
Whiskyspån Gobbler Bourbon Chips är gjorda av genuina bourbonfat som har lagrat bourbon i minst 4-8 år. Ger din dryck en härlig smak.
Rekommenderad dosering: 50 gram till 2 liter vätska i 10 dagar.
Gör ditt vin fylligare. Ger även en viss sötma. Räcker till ca 20-23 liter vin. Innehåller glycerin, som är en biprodukt sombildas naturligt vid jäsningen och ger vinet större fyllighet. Används även som fuktighetsbevarare i snus.
Denna jässats innehåller speciellt utvald rödvinsjäst samt jässtopp (kaliumsorbat och vinsvavla), samt bruksanvisning för hur du bereder Ekens röda viner. Kan även användas om du har egen druvsaft.
OBS! Denna jässats ingår när du köper Ekens röda viner.