• Ekens Cabernet Sauvignon 8,5 kg

Ekens Cabernet Sauvignon 8,5 kg

Pris
Kvalitet
18 recension(er)
519 kr

Status: I lager

Kundrecensioner

Artiklar 1 till 10 av totalt 18

per sida
  1. 1
  2. 2
  1. Mycket bra recenserad av Maj Lena Inger on 2020-05-25
    Pris
    Kvalitet

    Mycket bra och prisvärt vin

  2. Efter blandning och igångjäsning är jag väldigt nöjd men återkommer med mera information. recenserad av Arne on 2020-04-11
    Pris
    Kvalitet

    Har blandat i druvsaften, vatten och ekspån och skakat om, sen strödde jag jästen Lalvin Bourguon RC 212 över ytan direkt i hinken utan att skaka in det i vinet. Började jäsa efter 2 dagar ordentligt, står just nu och jäser väldigt bra. Återkommer med mera information när det börjar jäsa färdigt. Men är väldigt nöjd med denna vinsats ännu så länge.

  3. Mycket gott vin recenserad av Janne on 2019-10-30
    Pris
    Kvalitet

    Det bästa vin jag har fått fram hittills. Tillsatte även lite ekspån.

  4. Bästa vinsatsen recenserad av Björn on 2019-06-08
    Pris
    Kvalitet

    Idag är det fem månader sedan jag satte detta vin. Det fick jäsa i sval rumstemperatur tills det var helt utjäst (en dryg månad). Efter det fick det stå i jäshinken ytterligare en månad för att all jäst skulle sjunka, och den mesta kolsyran skulle försvinna.

    Därefter buteljerade jag det med naturkork, och lagrade det tills nu i min vinkällare (14 grader). Idag provade jag den första flaskan, och den var precis så perfekt som jag mindes mitt tidigare möte med Ekens 8.5 kg Cabernet Sauvignon för några år sedan.

    Det är inte den billigaste vinsatsen man kan hitta (smakar det så kostar det), men enligt min mening den i särklass bästa. 8.5kg jämfört med 5kg innebär att satsen spädes med två delar vatten i stället för fyra, och skillnaden är minst sagt markant. Och med ett totalt slutpris om cirka 20:- per 75cl flaska, så är det fortfarande billigare än motsvarande produkt från Systembolaget.

    Nu hoppas jag bara att jag har karaktär nog att låta vinet lagras i något år eller mer, för att se hur väl det åldras.

  5. Underbart vin recenserad av Göran on 2019-06-03
    Pris
    Kvalitet

    Hade en liten jästdoft och smak, men det berodde på att jag inte skakade ut all kolsyra,
    Trots allt ett välsmakande vin bara efter en veckas lagring efter tillsatt svavel och jässtopp.
    Tre-fyra veckor och du har ett vin som Chill Out.
    Låt det lagra några veckor, och se till att bli av med all kolsyra så har du ett toppvin.

  6. Kanon recenserad av Sven-Erik on 2019-05-22
    Pris
    Kvalitet

    Än så länge har förväntningarna gått i uppfyllelse. Kommer säkert att kunna avnjuta detta goda vin till fint grillat kött på altanen.

  7. ? recenserad av Michael on 2019-05-02
    Pris
    Kvalitet

    Har ej smakat ännu... Men jäser på fint

  8. 9 recenserad av Anders on 2018-06-04
    Pris
    Kvalitet

    Andra gången för denna VM-insats. Resultatet är väl godkänt.

  9. Tio poäng recenserad av Monica on 2017-12-26
    Pris
    Kvalitet

    Äntligen är mitt vin färdigt, Jag tycker att det ät mycket smakrikt och gott Full poång från mig.

  10. Ser bra ut recenserad av Cecilia on 2017-11-18
    Pris
    Kvalitet

    Jag är inte klar med vinet ännu men det bubblar på fint.

Artiklar 1 till 10 av totalt 18

per sida
  1. 1
  2. 2

Skriv din recension

Du recenserar: Ekens Cabernet Sauvignon 8,5 kg

Vilket betyg ger du denna produkt? *

 
1 1 stjärna
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Pris
Kvalitet