• Ekens Merlot 8,5 kg

Ekens Merlot 8,5 kg

Pris
Kvalitet
8 recension(er)
519 kr

Status: I lager

Kundrecensioner

8 artiklar

per sida
  1. 8 recenserad av Lars Sune Mikael on 2020-03-13
    Pris
    Kvalitet

    .

  2. Sannerligen bra! recenserad av Steven on 2019-12-14
    Pris
    Kvalitet

    Ett vin som får den mest inbitne av smålänningar att dra på läpparna, ett otroligt värde per flaska. Tanken var att det skulle få stå några månader, dock har jag i ärlighetens namn varit och smygprovat ett par, fem flaskor för att vara helt säker på att det blir bra. Det jag kan säga är att det definitivt är drickbart direkt ur dunken, dock blir det avsevärt bättre för varje månad det får stå på lagring i sina flaskor. Jag använde även rostat ekspån i samband med jäsningen, kan dock inte säga huruvida det har en alltför stor inverkan på slutprodukten eller ej.

  3. För mig är den perfekt i smak o framför allt fyllighet. recenserad av Sol-Britt on 2019-03-05
    Pris
    Kvalitet

    Efter att den har ”mognat” i ca 2 månader, så blir detta vin såååå gott o njutbart. Fylligt, runt, lent o gott till div måltider.
    Jag har faktiskt svårt att finna motsvarande kvalitet på Systemet. ????????????

  4. 4 år senare. recenserad av Tobias F on 2019-01-28
    Pris
    Kvalitet

    Den 2014-12-30 skrev jag en väldig positiv recension av detta vin.
    Nu över 4 år senare, trots lagring i rätt temperatur, så smakar vinet inte alls bra.
    Smaken är väldigt metallisk, tunn och smaken av alkohol tar över.
    Vill man ha ett vin som går att dricka i många år framöver så rekommenderar jag att man satsar på en dyrare vinsats som säljs hos Humlegårdens Ekolager.

  5. 9 recenserad av Leif on 2017-05-26
    Pris
    Kvalitet

    Ger ett fantastiskt gott vin. Om man jäser med extra ekspån och en öppnad kanelstång blir det extra galet gott.

  6. Mycket gott! recenserad av Jessica on 2017-02-26
    Pris
    Kvalitet

    Första vinsatsen jag någonsin gjort. Jag hade inte allt för höga förväntningar om jag ska vara ärlig. Provsmakade vinet idag efter 1 månads lagring och blev glatt överraskad! Inte visste jag att man kunde göra så här gott vin hemma. Lär bli ännu godare med längre lagringstid.

    Enkelt att göra, allting följer med och instruktionerna är tydliga att följa även om man är nybörjare.

  7. 5 recenserad av Hans on 2015-10-07
    Pris
    Kvalitet

    Vinet är för tillfället slutjäst och står för klarning. Ännu är det för tidigt att uttala sig om kvaliteten. Än så länge smakar vinet inte bra, det är fränt och kantigt i smaken.

  8. Prisvärt och mycket gott! recenserad av Tobias F. on 2014-12-30
    Pris
    Kvalitet

    Tappades upp på flaska den 4/10-2014, förvarades i vinkyl (15C) i en månad. Provsmakade och var inte nöjd med varken smak eller eftersmak.
    Provsmakade en flaska den 30/12-2014 och blev glatt överraskad. Smakade underbart bra, t.o.m min kräsna flickvän berömde vinet.
    Så min rekommendation är att låta vinet lagras i minst tre månader och du får ett riktigt fint vin.
    Ska bli spännande och se vad ytterligare lagring i vinyl kan resultera i.
    Grymt prisvärt, fick ut ca 25-26 flaskor (750ml) vilket resulterar i ett pris på knappt 20kr/flaska.

8 artiklar

per sida

Skriv din recension

Du recenserar: Ekens Merlot 8,5 kg

Vilket betyg ger du denna produkt? *

 
1 1 stjärna
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Pris
Kvalitet