• Ekens Pinot Noir 8,5 kg

Ekens Pinot Noir 8,5 kg

Pris
Kvalitet
10 recension(er)
519 kr

Status: I lager

Kundrecensioner

10 artiklar

per sida
  1. Bra köp. recenserad av Karl on 2020-06-08
    Pris
    Kvalitet

    Förvånansvärt hög kvalitet på det här vinet, slår med råge systembolagets alla 300 kronors boxar som jag provat, Rekommenderas varmt. Dessutom snabb och problemfri leverans.

  2. Nöjd recenserad av Raymond Willy Torbjö on 2020-05-20
    Pris
    Kvalitet

    Vinet står på jäsning och närmar sig att bli klart. Verkar bli en fin smak

  3. Gitt vardagsvin! recenserad av Per on 2019-12-11
    Pris
    Kvalitet

    Jag brukar alltid köpa detta vin och det blir alltid bra. Ännu bättre om man lägger i lite ekspån. Ett riktigt bra husets vin!

  4. Ja så bra! recenserad av EBL on 2019-11-27
    Pris
    Kvalitet

    Den här var riktig god! Bärig, frisk, fyllig, extra mörk i färgen, litet hint av tanniner. Kommer nu testa med ett par månader på ek plus lite extra tanniner så får vi se om vi når nya höjder. OE 100 vid start är mycket bra, tillsatte lite bryggsocker och fick ut 15%. Kalasbra! 22 liter dryck, 650 g bryggsocker.

  5. Väl så gott som boxvin recenserad av Per on 2019-02-08
    Pris
    Kvalitet

    Ett alldeles utmärkt vardagsvin, mjukt och runt, min favorit. Kan dessutom drickas omedelbart efter tappningen, dvs. om man låtit det stå någon månad i jäshinken.

  6. 3 recenserad av Lars Sune Mikael on 2018-02-05
    Kvalitet
    Pris

    Gott

  7. Förvånansvärt gott recenserad av Åse Matilde on 2016-05-27
    Pris
    Kvalitet

    Jag tillsatte ekspån. Nu väntar jag på hur det kommer att smaka efter lagring.

  8. Absolut i toppklass recenserad av Torgny on 2015-12-17
    Pris
    Kvalitet

    Jag är imponerad av denna vinsats. Vid flera vinprovningar där välkända Pinot Noir viner (från systemet) ingått i test har denna sats tagit hem första pris flera gånger. Viktigt att kolla Öchsle värde före jäsningen (helst omkring 80).(Korrigera om alltför långt ifrån med socker eller spädning). Öchsle efter jäsning (+3- +5). Ekspån är bra att tillsätta under jäsningen. Vinet blir mörkare i färgen än klassiska Pinot Noir på grund av hög halt druvsaft. Vi har kört flera satser och de har alltid motsvarat förväntningarna. Kan bara rekommenderas.

  9. Mycket bra recenserad av Björn on 2015-03-04
    Pris
    Kvalitet

    Det här vinet överträffar många av systembolagets viner!

  10. Mycket bra och prisvärd recenserad av Torgny on 2015-01-28
    Pris
    Kvalitet

    Tveklöst en bra produkt. Har inkluderat detta vin vid några vinprovningar med etablerade Pinot Noir viner och detta vin lyckades faktiskt vinna vid jämförelser. Mycket fin smak. Färgen egentligen lite för mörk för en Pinot Noir, men vad gör det när smaken är utsökt. Skulle i medföljande anvisningar gärna ha med att man måste kolla Öchsletal innan jäsningen. Jag brukar starta på 90 och jäsa ner till minus 3-5. Man måste komma ner till det för att inte få ett sött vin. (Gäller ju egentligen alla vinsatser). Går att starta på Öchsle 80 också om man vill vara säker. Korrigeringen sker med antingen tillsats av vatten eller små mängder socker.
    Det är ingen mening med att skaka ur luft direkt efter jäststopp. Svamparna producerar koldioxid ett tag till, men det är viktigt att få dem att sjunka utan miniluftbubblor i sig efter något dygn.
    Som sagt en bra produkt. Undrar lite om proffsen på detta område gör några ytterligare hemliga tillsatser?

10 artiklar

per sida

Skriv din recension

Du recenserar: Ekens Pinot Noir 8,5 kg

Vilket betyg ger du denna produkt? *

 
1 1 stjärna
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Pris
Kvalitet