Vid framställning av alkoholhaltiga drycker är det viktigt att ha koll på jäsprocessen. Med en laboratorieutrustning får du en större noggrannhet och det ger bättre möjligheter att justera både smak och alkoholhalt. Genom att mäta exempelvis hårdhet och pH-värde är det lättare att påverka slutresultatet. Med en acidometer kan du bestämma syrahalten i röda och vita viner. Med en bra laboratorieutrustning kan du själv skapa egna goda och intressanta vin- och ölsorter. Och genom att vara noggrann kan du göra små justeringar och på sikt få fram en egen förstklassig dryck.
Mätcylinder i glas. .p>
När du trodde att du hade allt så dyker denna lilla manick upp. Det fungerar att brygga utan men ger absolut en mycket mer preciserad mängd av vätska med. Ett sjukt bra tillbehör, vare sig du är helt ny inom hemmabryggningen eller äldre än historien själv. Du klarar dig, men visst vill man mer än så. Man vill klara sig med bravur. Därav är även du som simpel hemmabryggare intresserad av denna!
Provrörshållare i trä som du använder för att hålla dina provrör som du mixtrar med vid. Provrörshållaren påminner lite om en lång tvättklämma och gör att du kan hålla ett bra och behörigt avstånd till dina ingredienser och blandningar som du förvarar i dina provrör.
Ett provrör av hög kvalité med måtten 160x16 mm. Det här provröret har en skruvkork som du enkelt skruva på och av utan några som helst besvär. Provröret kan steriliseras vid 120 grader och det fungerar utmärkt vid till exempel jästodling.
Petriskål av hög kvalitet för användning i laboratorier eller vid hembryggning. Petriskål är en liten cylindriskt formad plastskål där du kan odla mikroorganismer eller andra typer av kulturer av celler. Här hittar du den till ett väldigt bra pris.
10-pack pH-remsor som du kommer ha använda oftare än vad man kan tro. Remsorna hjälper dig att få din egen hembryggning att hamna i rätt pH-värde. Du doppar enkelt stickan i det du vill mäta surheten på och du får ett direkt svar på vilken surhetsgrad vätskan har. Beroende på svar kan du själv reglera ingredienserna för att få till önskad nivå. Mycket enklare än så här blir det inte!