Syreducerande stam som är utmärkt för fruktiga vita- och rosévinen, speciellt där restsocker önskas. MA33 har förmågan att metabolisera mellan 30 och 35% av "Malic acid" äppelsyra vilket gör denna stam till det perfekta valet för fruktvin som är naturligt höga i syra.
Saccharomyces Bayanus. En mycket bra allround-stam, bästa valet för hög alkohol och förstärkta viner, men också utmärkt för de flesta lantviner, mousserande viner och cider.
En hög esterproducerande jässträng som bidrar till en fräsch och fruktig smak. Den här jästen har en hög alkoholtolerans och jäser ut väl i både högre såväl som lägre temperaturer.
Vinjäst Lalvin D-47 passar som bäst att använda om du ska tillverka ett vitt vin med mycket druvkaraktär eftersom den här vinjästen ger en ganska kraftig druvkaraktär.alkoholtolerans: 14%jästemperatur: 15-20°C
Vinjäst speciellt lämplig för framställning av röda viner. Ger en mjuk och rund karaktär. Jäsningstermperatur 15 - 30 grader. Max alkoholhalt 12 - 14 %.