Fermentis SafCider är det perfekta valet när du vill jäsa en torr och frisk cider i fransk stil.
Tekniska egenskaper:
Flockulering: hög
Temperaturintevall: 10-30 °C
Klarar pH ner till 3,3
Lågt kvävebehov: endast 150 ppm tillgängligt kväve behövs
Syreducerande stam som är utmärkt för fruktiga vita- och rosévinen, speciellt där restsocker önskas. MA33 har förmågan att metabolisera mellan 30 och 35% av "Malic acid" äppelsyra vilket gör denna stam till det perfekta valet för fruktvin som är naturligt höga i syra.
Saccharomyces Bayanus. En mycket bra allround-stam, bästa valet för hög alkohol och förstärkta viner, men också utmärkt för de flesta lantviner, mousserande viner och cider.
Mangrove Jack’s Ciderjäst ger din cider ett underbart smakdjup vilket utnyttjar dina frukters fulla potential. Cider som jäser med denna jässträng blir krispig, smakrik och uppriskande. Mangrove Jack's Ciderjäst är av en högfluckulerande jässträng, lämplig för många olika cidersorter. Jästnäring är iblandad i jästen för optimal jästhälsa, jäsning och ciderkvalitet.
Jästen gör att din cider från en mycket fruktig arom, speciellt med jäsning vid högre temperatur och jästen klarar av jästemperaturen mellan 12-28 °C. Alkoholtolerans 12%