EC-1118-stammen är noga utvald från Champagnejäsningar. På grund av sin konkurrensfaktor och förmåga att jäsa lika bra över ett brett temperaturområde är EC-1118 en av de mest använda torra Champagnejästen i världen. Den har extremt låg skumproduktion och ger låga halter flyktig syra och vätesulfid (H2S) detta gör denna stam till ett utmärkt val vid Champagnejäsning. Bra flockningsegenskaper som ger en kompakt bottensats och en neutral smak och arom. EC-1118-stammen rekommenderas för alla typer av viner, inklusive mousserande och cider. Den kan också användas för att starta avstannade jäsningar. Ett utmärkt val för champagne, cider och viner gjorda från sent skördade frukter (dessertvin), den är även ett mycket bra val för torra vita viner.
Jästemperatur: 10-30°C
Alkoholtolerans: upp till 18 %
Jag har nu använt denna till torr cider i flera år och den blir alltid perfekt.
Inte mycket att säga om den jästen, den levererar som alltid
Funkar jättebra inte någon känslig jäst.
använde denna jäst till ett flädervin på 13% och funkade mycket bra till det.