Malt

Malt är en av de vanligaste huvudingredienserna i de flesta ölsorter av god kvalitet. Den framställs genom mältning av sädeskorn, d.v.s. kornen fuktas så att de kan gro, för att efter några dagar torkas eller rostas. Under mältningen bildas smakämnen och jäsbart socker som kan förvandlas till alkohol under ölbryggningen. Den vanligaste malten är gjord av korn. Men även vete, havre och råg förekommer. Ölets färg bestäms av malten. För att brygga mörk öl används bl.a. chokladmalt eller karamellmalt. Till ljus öl används t.ex. Pale-, pilsner- och Münchnermalt.
Visa som Rutnät Listvy

3 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Spraymalt Wheat (Muntons) 500g för hembryggning av veteöl.Spraymalt Wheat (Muntons) 500g för hembryggning av veteöl.
    Spraymalt Wheat (Muntons) 500 g
    59 kr
  2. Spraymalt Extra Dark (Muntons) 500 g ojäst torkat maltextrakt för djupa, fylliga öl.Spraymalt Extra Dark (Muntons) 500 g ojäst torkat maltextrakt för djupa, fylliga öl.
    Spraymalt Extra Dark (Muntons) 500 g
    59 kr
  3. Maltodextrin, 1 kg – oförjäsbart socker för hembryggning, ger fylligare kropp och stabilare skum.Maltodextrin, 1 kg – oförjäsbart socker för hembryggning, ger fylligare kropp och stabilare skum.
    maltodextrin, 1 kg
    79 kr
Visa som Rutnät Listvy

3 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering