0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

X

  • Vinjäst Lalvin D-47

Vinjäst Lalvin D-47

32 kr

Status: I lager

Vikt: 15 g

Köps Ofta Tillsammans

Vinjäst Lalvin D-47
Vinjäst Lalvin D-47
32 kr

Detaljer

Denna stam isolerades från druvor som odlats i Côtes-du-Rhône-regionen i Frankrike.   D-47-stamen valdes ut från totalt 450 olika stammar insamlade mellan 1986 och 1990. D-47 är lågskummande och snabbjäsande, flockar bra och bildar ett kompakt bottensediment. Känslan i munnen förstärks på grund av bildandet av komplexa kolhydrater. Malolaktisk jäsning fortskrider väl i vin som görs med D-47.
Rekommenderas för viner från vita sorter som Chardonnay och även för rosévin. Är även ett utmärkt val för att producera mjöd, men glöm inte att komplettera med jästnäringsämnen. Ett utmärkt val för mjöd, torra vita, Rosé och även dessertviner.

 

Jästemperatur: 15-20°C

Alkoholtolerans: upp till 14 %

  1. Bra jäst för mindre starka viner recenserad av Per on 2020-09-19
    Pris
    Kvalitet

    Använt det många gånger till rabarbervin

  2. toppen recenserad av Per on 2020-08-20
    Pris
    Kvalitet

    Hej,
    Mycket nöjd med Lalvin vinjäst D-47 för andra året i rad till röda vinbärsvin

  3. Toppen! recenserad av Ann on 2019-09-17
    Pris
    Kvalitet

    Toppenjäst!