Denna stam isolerades från druvor som odlats i Côtes-du-Rhône-regionen i Frankrike. D-47-stamen valdes ut från totalt 450 olika stammar insamlade mellan 1986 och 1990. D-47 är lågskummande och snabbjäsande, flockar bra och bildar ett kompakt bottensediment. Känslan i munnen förstärks på grund av bildandet av komplexa kolhydrater. Malolaktisk jäsning fortskrider väl i vin som görs med D-47.
Rekommenderas för viner från vita sorter som Chardonnay och även för rosévin. Är även ett utmärkt val för att producera mjöd, men glöm inte att komplettera med jästnäringsämnen. Ett utmärkt val för mjöd, torra vita, Rosé och även dessertviner.
Jästemperatur: 15-20°C
Alkoholtolerans: upp till 14 %
- This Item: 29 kr
- Vinjäst Lalvin EC-1118 29 kr
- syreabsorberande vita kapsyler, 250 st 69 kr
- Ölkapsyler Syreabsorberande Silver 250--pack 69 kr
- Go-Ferm Protect Evolution jästnäring 50 g 59 kr