Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Vinjäst Lalvin 71B
Vinjäst Lalvin 71B gör sig bäst för både röda och vita viner som inte är så gamla. Vinjästen har bara en liten mängd fenoler men högre alkoholer och estrar mycket, vilket är utmärkt för viner som ska drickas i unga år.
alkoholtolerans: 14%
jästemperatur: 15-30°C
Utvald för sin fruktiga men ändå fräscha karaktär. 71B-stammen är snabbstartande med en konstant och fullständig jäsning. Den har förmågan att tillgodogöra sig höga mängder äppelsyra. Det ger rundare, mjukare och mer aromatiska viner som tenderar att mogna snabbt, den producerar väldigt lite fenoler från musten som då minskar mognadstiden ytterligare. Den används främst hos vinproducenter för unga viner som vin nouveau och har visat sig vara mycket lämplig för rosé och söta vita viner. Används för druvor med en naturligt hög syrahalt, den är även ett utmärkt val för att jäsa koncentrat.
Ett utmärkt val för rosé och söta vita viner, nouveau och unga röda viner, den är även ett bra val för sent skördade viner (dessertvin).
Jästemperatur: 15-30°C
Alkoholtolerans: upp till 14 %
- Vinjäst Lalvin 71B38 kr
- Jästnärsalt12 kr
- Jäsrör15 kr