Har inte testat den än
Allt verkar jättebra! Svamparna verkar väldigt hungriga, jag får fylla på socker, stup-i-kvarten! För tidigt att säga om vinet blir gott. Provsmakningen hittills har bara varit positiv!
Tack så mycket!
får ut 9-9,5% vin då jag gör satser om 25liter innehållande valfri frukt. själv så tycker jag att citron passar bra.
använder 5kg vanligt socker. har testat med 6kg socker, men det gör nästan ingen skillnad. vinet blir enbart sötare. gav 10% när jag testade, men ett allt för sött vin i min smak.
det tar 2 veckor att jäsa vinet med vanligt socker. sen så häller jag i två påsar jässtopp som jag först har rört ut i ljummet vatten. samt 2 påsar kiselsol. vinet klarnar på ett dygn.
vinet blir helt klart och luktar inte jäst. men det kan då och då komma någon bubbla i jäsröret i alla fall, men det skulle jag tro är kolsyra.
So far en kraftfull vinjäst.
håller precis på och jäser lite hjortronvin. efter 2 veckor så hade vinet en alkoholhalt på 8%.
riktigt bra då jag gjorde tabben att hälla i sockret sist, så hela vinsatsen vart på 30liter istället för 25liter.
Fungerar utmärkt, Är supernöjd över denna produkt!
ok