Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Kalciumklorid 100 ml
Kalciumklorid 100 ml för osttillverkning
Kalciumklorid 100 ml tillför det viktiga kalciumet som behövs för mjölken när man tillverkar ost. I princip all mjölk man kan köpa idag är antingen vanlig standardmjölk eller pastöriserad mjölk vilket innebär att den naturliga kalciumhalten har reducerats i mjölken. Genom att tillsätta kalciumklorid i mjölken så återställer man kalciumhalten och man kan även producera mer ost.
Användning
- Skaka väl före användning
- Hetta upp mjölken till önskad temperatur
- Tillsätt 0,5 ml kalciumklorid/liter mjölk
- Tillsätt startkultur eller liknande
Förvaring: Vid öppnad flaska ska produkten förvaras på en kall plats på ca + 4° C och användas inom 90 dagar. Vid längre användning är den rekommenderade förvaringstemperaturen -18° C. Det är viktigt att försegla flaskan ordentligt efter användning för att undvika bakteriebildning.