Kalciumklorid 100 ml

Slut i lager Vikt: 200 g
SKU
K702
Snabb överblick
Kalciumklorid 100 ml
35 kr

Garanterad och trygg e-handel

Kalciumklorid 100 ml för osttillverkning

Kalciumklorid 100 ml tillför det viktiga kalciumet som behövs för mjölken när man tillverkar ost. I princip all mjölk man kan köpa idag är antingen vanlig standardmjölk eller pastöriserad mjölk vilket innebär att den naturliga kalciumhalten har reducerats i mjölken. Genom att tillsätta kalciumklorid i mjölken så återställer man kalciumhalten och man kan även producera mer ost.

Användning

  1. Skaka väl före användning
  2. Hetta upp mjölken till önskad temperatur
  3. Tillsätt 0,5 ml kalciumklorid/liter mjölk
  4. Tillsätt startkultur eller liknande

Förvaring: Vid öppnad flaska ska produkten förvaras på en kall plats på ca + 4° C och användas inom 90 dagar. Vid längre användning är den rekommenderade förvaringstemperaturen -18° C. Det är viktigt att försegla flaskan ordentligt efter användning för att undvika bakteriebildning.

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Kalciumklorid 100 ml
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris