• Knivslip Stål & Keramik Lila
  • Knivslip Stål & Keramik Lila
  • Knivslip Stål & Keramik Lila
  • Knivslip Stål & Keramik Lila
  • Knivslip Stål & Keramik Lila

Knivslip Stål & Keramik Lila

Bli först med att recensera denna produkt

89 kr

Status: I lager

Vikt: 300 g

Köps Ofta Tillsammans

Knivslip Stål & Keramik Lila
Knivslip Stål & Keramik Lila
89 kr

Detaljer

Slipa knivar av stål och keramik enkelt hemma!

Knivar av stål och keramik kan enkelt slipas i vårt Knivslip Stål & Keramik Lila från Adler. Detta knivslip har ett handtag med ett bra grepp för både höger och vänsterhänta. Ett diamantbryne för keramiska köksknivar. Tungsten stålbryne för stålknivar och kermaikbryne för slutlig polering.

Vassa köksknivar ska diskas för hand

Keramik är världens näst hårdaste material och är utvecklat av NASA. Keramik är hårdare än stål och därför håller en kökskniv av keramik längre än en kökskniv av stål. Du kan själv förlänga din köksknivs hållbarhet genom att underhålla och sköta den väl. Många människor stoppar köksknivar i diskmaskinen och är du en av dom så ska du genast sluta med den vanan. Vassa knivar förstörs i diskmaskinen. Vattnet gör att de slår mot andra bestick eller föremål i maskinen och förstör på så vis den vassa kniven. Värmen som uppstår när disken torkas är inte bra för plasthandtagen som kan bli skeva.

Handslipade knivar är bäst

En "äkta" keramisk kökskniv kommer från Japan och är handslipad av en slipexpert och vass som ett rakblad. Men våra keramiska köksknivar från Adler är lika fina de. Keramiska köksknivar blir till 95% som nya igen när de handslipas i ett knivslip. 5% går inte att göra någonting åt och det har ingenting med knivslipen att göra utan det keramiska materialet. En kökskniv av stål blir till 100% vass igen även om den är 300 år gammal. Keramiska knivar är vassare än stålknivar från början, de är som rakblad.

Slutlig polering

Knivslipen från Adler slipar både keramiska köksknivar och stålknivar. Knivslipen har tre bryn som är markerade med en text så du enkelt kan se vilket slipbryne som är för keramik och vilket slipbryn som är till för stål. Sedan delar köksknivarna på det tredje bryn som är till för den slutliga poleringen som är viktig för att få bort eventuella flisor och jämna till kniven.

Andra Produkter Du Kanske Vill Kika På