Kombucha startkultur (SCOBY) Från Eneklinta Bryggeri. Startkulturen räcker till 1,5 liter färdig Kombucha för din första bryggning. Stark startvätska med ett pH på ca 2,6 - 2,8. Innehåller jäst och goda mjölksyrabakterier i symbios som fermenterar sockret i ditt te till rätt balans av syrlighet och sötma. Starkulturen är bryggd på ekologiskt socker och svart te och har fått jäsa i minst 6 veckor innan den tappas upp.
Spara 3 dl av kombuchan, så kan du använda den som startkultur till nästa bryggning.
Recept och instruktioner medföljer. Startkulturen förvaras i rumstemperatur.
Som jäskärl kan du gärna använda denna burk om du inte har något jäskärl i lämplig sorlek hemma: Bygelburk 2000 ml
- Kombucha startkultur Eneklinta198 kr
- Hävert45 kr
- Bygelburk 2000 ml129 kr