Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Vinjäst Mangrove Jacks CL23
Idealisk för fräscha, färska torra vita viner / rosé samt alla mousserande viner. CL23 är det bästa alternativet vid hög alkoholtolerans.
Idealisk för fräscha, färska torra vita viner / rosé samt alla mousserande viner. CL23 är det bästa alternativet vid hög alkoholtolerans. CL23 producerar mycket låga nivåer av fusel-oljor och andra kondensföreningar under jäsning och bidrar därför inte mycket till vinsmak eller arom och kan därför betraktas som en särskilt neutral / ren jäsning. CL23 bidrar dock väsentligt till strukturen och jäser ut socker helt och hållet så att det torraste vinet kan tillverkas. CL23 är känd för sin robusthet att kunna jäsa till 18% ABV. Tolererar högt fritt SO2 och höga nivåer av andra stressfaktorer som organiska syror, felaktig temperatur och pH, vilket gör CL23 till den valda stammen för viner med hög alkohol eller där osäkra recept används och jäsningstillförlitlighet är en nyckelfaktor eller där låg temperatur, jäser ner till 8 C (46 F) om så krävs, men öka då mängden jäst samt näring, jästiden blir även längre.
- Vinjäst Mangrove Jacks CL2334 kr
- Jästnärsalt12 kr
- Jäsrör15 kr
- Pectolase12 kr