Vinjäst Mangrove Jacks MA33

Rating:
100 % of 100
I lager Vikt: 12 g
SKU
J457
Snabb överblick

Syreducerande stam som är utmärkt för fruktiga vita- och rosévinen, speciellt där restsocker önskas. MA33 har förmågan att metabolisera mellan 30 och 35% av "Malic acid" äppelsyra vilket gör denna stam till det perfekta valet för fruktvin som är naturligt höga i syra.

34 kr

Garanterad och trygg e-handel

Syreducerande stam som är utmärkt för fruktiga vita- och rosévinen, speciellt där restsocker önskas. MA33 har förmågan att metabolisera mellan 30 och 35% av "Malic acid" äppelsyra vilket gör denna stam till det perfekta valet för fruktvin som är naturligt höga i syra. Att minska äppelsyran mjuknar vinet och ger en vin nouveau-karaktär för tidig konsumtion med en balanserad smak. MA33 är också känt för sin produktion av fruktiga estrar och fusel-oljor som ger vinet färsk frukt. Det finns en ökad risk för malolaktisk jäsning av mjölksyrabakterier efter fermentering av MA33. MA33 är en mördarkänslig stam så undvik att blanda med "killer" jäststammar. Det jäser bäst mellan 18 och 27C (64 -80F), med en snabb start, även om den kan uppvisa en långsam senare jäsningsprofil, och kan kräva extra luftning efter 10 - 12 dagar. Jäser upp till 14% ABV.

5
Rating:
100% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Vinjäst Mangrove Jacks MA33
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris