0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

X

  • Mangrove Jacks MA33

Mangrove Jacks MA33

29 kr

Status: I lager

Vikt: 12 g

Köps Ofta Tillsammans

Mangrove Jacks MA33
Mangrove Jacks MA33
29 kr

Detaljer

Syreducerande stam som är utmärkt för fruktiga vita- och rosévinen, speciellt där restsocker önskas. MA33 har förmågan att metabolisera mellan 30 och 35% av "Malic acid" äppelsyra vilket gör denna stam till det perfekta valet för fruktvin som är naturligt höga i syra. Att minska äppelsyran mjuknar vinet och ger en vin nouveau-karaktär för tidig konsumtion med en balanserad smak. MA33 är också känt för sin produktion av fruktiga estrar och fusel-oljor som ger vinet färsk frukt. Det finns en ökad risk för malolaktisk jäsning av mjölksyrabakterier efter fermentering av MA33. MA33 är en mördarkänslig stam så undvik att blanda med "killer" jäststammar. Det jäser bäst mellan 18 och 27C (64 -80F), med en snabb start, även om den kan uppvisa en långsam senare jäsningsprofil, och kan kräva extra luftning efter 10 - 12 dagar. Jäser upp till 14% ABV.

  1. Jäser som det ska, smak vet jag ännu inte recenserad av Göran on 2020-10-26
    Pris
    Kvalitet

    Snabb start på jäsning