Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Vinjäst Mangrove Jacks MA33
Syreducerande stam som är utmärkt för fruktiga vita- och rosévinen, speciellt där restsocker önskas. MA33 har förmågan att metabolisera mellan 30 och 35% av "Malic acid" äppelsyra vilket gör denna stam till det perfekta valet för fruktvin som är naturligt höga i syra.
Syreducerande stam som är utmärkt för fruktiga vita- och rosévinen, speciellt där restsocker önskas. MA33 har förmågan att metabolisera mellan 30 och 35% av "Malic acid" äppelsyra vilket gör denna stam till det perfekta valet för fruktvin som är naturligt höga i syra. Att minska äppelsyran mjuknar vinet och ger en vin nouveau-karaktär för tidig konsumtion med en balanserad smak. MA33 är också känt för sin produktion av fruktiga estrar och fusel-oljor som ger vinet färsk frukt. Det finns en ökad risk för malolaktisk jäsning av mjölksyrabakterier efter fermentering av MA33. MA33 är en mördarkänslig stam så undvik att blanda med "killer" jäststammar. Det jäser bäst mellan 18 och 27C (64 -80F), med en snabb start, även om den kan uppvisa en långsam senare jäsningsprofil, och kan kräva extra luftning efter 10 - 12 dagar. Jäser upp till 14% ABV.
- Vinjäst Mangrove Jacks MA3334 kr
- Jästnärsalt12 kr
- Pectolase12 kr
- Jäsrör15 kr