Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Ostkultur Gorgonzola
Ostkultur som ger dig möjligheten att enkelt göra din egen gorgonzola-ost!
Kulturen är till för 10 Liter mjölk.
Gorgonzolaost är en riktig klassiker i många maträtter och ger maten en härlig krämighet och sälta. Är du en gorgonzola-älskare precis som vi? Varför inte prova att göra din egen gorgonzola-ost hemma! Det är dessutom busenkelt.
Med vår ostkultur för gorgozolaost kan du göra just det. Du får möjligheten att skapa din egen ost med din alldeles unika touch – det kommer smaka extra gott med vetskapen att du gjort den alldeles själv! Använd sedan osten som du vill – gör en klassisk gorgonzolasås till grillkvällen, blanda ihop en härlig pasta carbonara eller lägg upp en elegant bit på ostbrickan. Du väljer!
Ostkulturen består av noga utvalda, koncenterade och frystorkade mjölksyrabakterieceller som ger god försurning, hög värmebeständighet och en utmärkt proteolys (proteinnedbrytning under lagring).
SÅHÄR GÖR DU:
1. Värm mjölken (40/42 ° C.)
2. Häll jäsningen i mjölken och rör om i två minuter.
3. Tillsätt löpe när temperaturen har sjunkit till 38 ° C.
PGW erbjuder ett flertal olika ostkulturer som ger dig möjligheten att göra egen ost hemma – utan krusiduller. Vi har bland annat ostkultur för att göra mozzarella, getost och färskost!
Tips!
Om du vill imponera på någon lite extra kan du alltid ge bort ost som en födelsedagspresent eller inflyttningspresent. Det kommer garanterat bli uppskattat!