Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Ostkultur Mozarella För 10 L Mjölk
Ostkultur Mozzarella För 10 L Mjölk för osttillverkning
Ostkultur som används vid tillverkning av ost. Gör din egen ost genom att använda dig av ostkulturer och få flera kg med ost som du sedan kan behålla själv och njuta av eller ge bort i present. Att göra egen ost är perfekt för ostälskaren och är både lätt och roligt!
Med den här ostkulturen kan du skapa dig egengjord mozzarella. Mozzarella är en färskost från Italien och är en viktig ingrediens i det italienska köket. Visste du att namnet mozzarella kommer från italienska ”mozzare” då man klipper osten till små bollar under tillverkningen? Mozzarellan har en frisk och lätt syrlig smak, och är vit och fyllig.
Ostkulturen ska tillsättas i upphettad mjölk, och detta ska göras innan valfri löpe tillsätts. Om du vill öka kalciumhalten i mjölken så rekommenderar vi att använda kalciumklorid och addera detta innan du tillsätter ostkulturen och löpen.
Rekommenderas att användas tillsammans med löpe då utfallet av mjölken ökar. Välj mellan flytande kalvlöpe och flytande vegetabilisk löpe.