Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Ekens Päroncider
Ekens Päroncider ger hela 25 flaskor av en härligt fräsch och aromatisk cider med god päronsmak, cidern blir klar på några veckor och har lagom alkoholhalt för ljumma sommarkvällar. Bästa cidern till bästa priset!
Om päroncider
I årtusenden har cider varit en uppskattad dryck som tillverkats under primitiva förhållanden, så småningom kom cidern att bli en förfinad dryck som serverats i svenska herrgårdar sedan 1800-talet. Cidern var liksom vinet en dryck för kräsna herrskap att avnjuta till middagar. Idag har cider blivit en väldigt populär folkdryck med sina finstämda fruktsmaker.
Smaken är viktig för Ekens, därför är Ekens Päroncider av noga utvalda råvaror som väl kvalitéts säkrats för att tillfredställa konsumenterna.
Mat och cider, vad passar Ekens Päroncider till?
Ekens Päroncider har en härlig smak av solmogna söta päron med friska toner som passar perfekt till söta efterrätter som pajer och glass. Den torra eller halvtorra cidern har en given plats vid fester och event där man önskar en något lägre alkoholhalt än vin har, Ekens Päroncider håller en alkoholhalt runt 5 procent om inget annat önskas. Den låga alkoholhalten gör Ekens Päroncider till en perfekt sommardryck, den är idealisk att avnjuta en varm sommarkväll i hängmattan.
En söt Ekens Päroncider passar till desserter som råstekta päron eller päron med mintchoklad. Även maträtter som kassler med päron är spännande till en halvtorr eller torr Ekens Päroncider.
Tips vid cider tillverkning och lagring
Att göra cider efter de medföljande instruktionerna är ett säkert sätt att lyckas och här kommer lite extra tips för en lyckad cider tillverkning, plocka ut de tips som blir relevant för din tillverkning då flera är råd för att exprimentera med smaker.
- Att köpa 2 jäshinkar är en god investering, se längst ner på sidan under Bra information.
- Tappa om cidern för att minska bottensatsen, detta kan göras flera gånger med ett dygn emellan om man önskar eliminera så mycket som möjligt av bottensatsen utan klarningsmedel.
- Om möjligt, låt cidern stå kallt ett dygn innan om tappning.
- Använd ren jäshink och jäsrör vid om tappningar för att slippa bland annat luftburna bakterier.
- Längre jästid=torrare cider.
- En sötare cider fås med kortare jästid och buteljering.
- Tillsatser som extra bryggsocker för högre alkoholhalt eller mer sötma.
- Smaktillsatser är ett spännande komplement som ger möjlighet att skapa sin egen favoritcider.
- Vinsyra om det önskas mer syrliga toner.
- Lagring ger en djupare och mera mogen smak.
- Cider ska förvaras kallt eftersom den innehåller kolsyra.
- Om det önskas en i smaken kraftigare cider kan mängden vatten minskas med några liter.
Cidersatsen innehåller
- 2,5 liter druvjuice
- Päronarom
- Ciderjäst
- Jässtopp
- Fullständiga instruktioner
Bra information
Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar cider, köp till agraff om du vill använda kork till buteljering.
Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran cider tillverkning.
Plastkärl som inte är avsedda för vin eller cider tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt cidern.
- Ekens Päroncider230 kr
- Ekens Äppelcider230 kr
- Bryggsocker 3 kg122 kr
- Steriliseringsmedel25 kr