Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Kryddblandning Kabanoss 150 g
Kryddblandning Kabanoss 150 g
Bäst före Mars 2022
Kryddblandning för tillverkning av Kabanoss.
Recept för tillverkning av 1 kilo Kabanoss:
Kött och fett ( 20-30% fetthalt) 800 g
Potatismjöl 40 g
Vatten 120 g
Salt ev nitrit 15 g
Kryddblandning 10-20 g
Blanda först de torra ingredienserna tillsammans med det malda köttet och fettet. Tillsätt sedan vattnet i omgångar. Blanda tills köttmassan binder sig.
Innehåll: Paprikapulver, vitpeppar, cayennepeppar, svartpeppar, vitlök, kryddpeppar, spiskummin, kryddnejlika, klumpförebyggande medel ( E 551 ), rapsolja
Näringsvärde/100g beräknade enl. 1169/2011/EC
Energi: 1372 kJ 329 kcal
Protein: 12,5 g
Kolhydrater: 47,6 g
-varav sockerarter: 15 g
Fett: 9,3 g
-varav mättat fett: 1,8 g
Salt (tillsatt): 0,00%
Natrium: 40 mg
-salthalt beräknat natrium: 0,1 g (natrium x 2,5)
Fiber: 27,1 g
OBS: DENNA KRYDDBLANDNNG INNEHÅLLER MYCKET LITET SALT (4,8%), SÅ DET MÅSTE TILLSÄTTAS OM DU VILL FÖLJA RECEPTET.
- Kryddblandning Kabanoss 150 g57 kr
- Jäsrör15 kr