Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Ölbryggarboken Brygg ditt Öl
Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma
Intresset för hembryggning av öl går stadigt uppåt. Tittar man bara på svenska mästerskapet i hembryggning som arrangeras varje år kan man se att både deltagarantalet och besökarna ökar år efter år. Svenskarna vill skapa saker på egen hand, tillverka sina produkter från grunden så att de med säkerhet vet vad de stoppar i sig. Och det finns inte många produkter som är så naturliga som öl då det endast består av malt, humle, jäst och vatten. Ingredienser som bryggaren kan införskaffa i sin lokala bryggeriaffär eller via nätet för att få det hemlevererat dagen därpå. Hur smidigt som helst. Men den stora frågan kvarstår – Hur gör man?
I Ölbryggarboken – brygg ditt öl hemma hittar man svaren på hur man kommer igång med bryggningen. Vad ska man införskaffa för att brygga sin allra första öl och hur går man tillväga allra första gången? Men boken tar även upp hur den nyblivna hembryggaren går vidare och utvecklar sina bryggningsmetoder. Ska man använda maltextrakt eller ta allt från grunden med att mäska och laka malten, precis som de gör på de kommersiella bryggerierna. Bryggaren får även ett gäng tips och råd hur man kan uppgradera sin bryggarutrustning när det känns dags. En stor del av boken består av recept på närmare 50 olika stilar som är till stor hjälp på vägen innan man börjar skapa sina egna recept.
Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma
Det är sex år sedan första upplagan av Ölbryggarboken - Brygg ditt öl hemma kom ut och nu är det dags att rusta upp boken på allvar. Ny Layout, nyskrivna kapitel, mer om vattenbehandling och 44 helt nya recept på lika många olika ölstilar gör det värt att komplettera samlingen med denna bok, -igen!
Intresset för hembryggning av öl går stadigt uppåt. Tittar man bara på svenska mästerskapet i hembryggning som arrangeras varje år kan man se att både deltagarantalet och besökarna ökar år efter år. Svenskarna vill skapa saker på egen hand, tillverka sina produkter från grunden så att de med säkerhet vet vad de stoppar i sig. Och det finns inte många produkter som är så naturliga som öl då det endast består av malt, humle, jäst och vatten. Ingredienser som bryggaren kan införskaffa i sin lokala bryggeriaffär eller via nätet för att få det hemlevererat dagen därpå. Hur smidigt som helst. Men den stora frågan kvarstår – Hur gör man?
I Ölbryggarboken – brygg ditt öl hemma hittar man svaren på hur man kommer igång med bryggningen. Vad ska man införskaffa för att brygga sin allra första öl och hur går man tillväga allra första gången? Men boken tar även upp hur den nyblivna hembryggaren går vidare och utvecklar sina bryggningsmetoder. Ska man använda maltextrakt eller ta allt från grunden med att mäska och laka malten, precis som de gör på de kommersiella bryggerierna. Bryggaren får även ett gäng tips och råd hur man kan uppgradera sin bryggarutrustning när det känns dags. En stor del av boken består av recept på närmare 50 olika stilar som är till stor hjälp på vägen innan man börjar skapa sina egna recept.
I boken kan man även läsa olika intervjuer från både nybörjarbryggare och bryggare som varit aktiv en längre tid, vunnit SM samt gått det avgörande steget och startat ett bryggeri.
Titel: Ölbryggarboken – brygg ditt öl hemma
Författare: Peter M. Eronson
ISBN: 978-91-88397-54-6
Omfång: 160 sidor
Format: 170 x 240 mm
Band: Inbunden
Kategori: Mat & dryck
Tredje Upplagan
Grenadine Bokförlag
Om författaren Peter M. Eronson är bosatt på Hisingen i Göteborg. Han aktiv hembryggare sedan år 2007 och bryggt över 100 brygder hemma i sitt eget kök. Han har även skrivit tre böcker om öl som tillsammans sålt över 30 000 exemplar.
- Ölbryggarboken Brygg ditt Öl191 kr
- Humle Saaz Pellets65 kr