Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Kundrecensioner
Klockren rödvinsjäst av typen Sherry
Provade för skojs skull att göra en sats sherry på plommon förra hösten(2014).
Till min förvåning så blev detta ett klcokrent starkvin (c:a 18% vol) som bara blir bättre och bättre. Ingen bitter eftersmak som vissa andra jästkulturer tenderar att ge.
Rekommenderas starkt om Du är i färd med att göra ett sött dessert/sällskapsvin. Bör drickas ungt,eftersom ju mer vinet lagras destå torrare blir det. Jäser även ut relativt snabbt,till skillnad från konkurrerande vinjäster(bla Lalvin).Publicerad
Suverän vinjäst till vita viner
Helt klockren vinjäst detta.Gjorde förra hösten (2014) en sats mousserande vin på äpple & päron-Rättare sagt hade hoppats på att det skulle bli mousserande av typen Champange.Eftersom vinet han jäsa ut allt för snabbt,så blev det ett suveränt och heltorrt vitt vin på c:a 12% (volym). I början så smakade det äpple/päron,men ju mer vinet lagrades destå mindre fruktsmat blev det= torrare Eftersom jag inte har tilsatt någon extra bisulfit(jässtopp) så kommer vintet av sig självt att efterjäsa. Ger inte heller någon bismak/beska som vissa andra jästkulturer tenderar att ge. Dock som med alla typer av färskjäster så är nackdelen att förvara dem rätt,och alltid fråga i butiken hur pass gammal jästen är. Jag hade turen att få tag i fäskjäst.Kom oxså ihåg att göra förkultur(så att jästen får bästa tänkbara start). När jag gjorde förkultur så vart det lite av en raketstart detta(på ett par timmar så trycktes skummet upp).Förkultur= Ett par tsk. fruktsocker(druvsocker som det egentligen heter.Går lika bra med tablettform)+jästnärsalt upplöst i fingervarmt vatten.Publicerad
Mycket bra
Ett neutralt och gott vin när man kylt ner vinet i kylskåpet. Har också bjudit flera personer som inte anat att det var hembryggt. Alltså ett gott betyg.Publicerad
utmärkt
Det bästa är att slippa bära hem en massa strösocker från mataffären. Enkelt att utföra, goda instruktioner.
Hans BPublicerad
10
Bra droppkork! Hade personligen viljat ha lite mindre flöde. Hade varit bra om det hade stått flödeshastighet på dom olika alternativen. 1 cl/sek är bra för amatören när man bara ska ha lite av varje sort.Publicerad
Substandard...
På önskemål från leverantören:
Jag blandade en flaska tequilaessens med spir.dil (75%) blandad med brunnsvatten (borrad) och erhöll en nästan odrickbar ävja.
Vid force majeur, avstängning, krig och örlog kan jag tänka mig att dricka eländet. Nåja, jag har upplevt det förr; man kan inte imitera originalet. Tvi vale!
HTPublicerad