Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Kundrecensioner
Kvalité
Vilken gedigen kvalité! Om man tänker på vilket fint snus det kommer bli i denna så kommer man ha tjänat in det redan första snussatsen man gör i den.
Otroligt nöjd. Otroligt glad att den kom in i lager igen!Publicerad
Väldigt bra
Nu kört detta vin säkert 5-6 satser. Använder 4 kg strösocker och fyller på så att man erhåller ca 23-24 liter vin. Vill man jäsa ut vinet nästan helt tar det 7-9 dagar för mig, 2 dagar för OK klarning. Ju längre det får stå, i jäskärl med bottensats, ju bättre blir det. Smakar som vilket boxvin som helst under 300:-.Publicerad
Spackling nybörjare
Jag köpte detta kit men tyvärr blev det inga bubblor, inget fel på smaken men varför bubblar det inte. Vi har gjort precis som det stod?Publicerad
Uhhhh
Förstår inte riktigt hur den ska fungera, man ska suga den ur toppen av slangen, men kan inte få häverten att "slanga" vätskan utan den dör efter några sekunder trots att jag fixat vecket på slangen. Det är plastbiten i botten som ställer till det på något sätt, tar jag bort den slangar den som bara den, men då kan jästen från botten sugas upp i slangen också. Kanske gör fel men förstår inte hur det ska gå med den plastbiten som sitter i botten av röret :(Publicerad
Inte en tendens till instruktioner, mer än 6 kg socker.
En guld och en silver påse, utan någon som helst beteckning ? Vi får väl se hur resultatet blir? Kan bli hur bra som helst.Publicerad
En vinkork
Fungerar i alla de avseenden som det förväntas av en kork.Publicerad
God och extra stark
Jag har bryggt denna sats fem gånger nu. Resultatet har varierat en aning men det har alltid blivit bra.
Jag har märkt att det blir bättre resultat om jag tappar om ölen till ett annat jäskärl i samband med att jag tillsätter humlepåsarna vilket jag gjort de senaste tre gångerna. Omtappningen har då skett när jäsningen börjat avstanna efter ca 2 veckor.
Vid omtappningstillfället har jag även tillsatt en påse pilsnerenzym (finns på PGW). Pilsnerenzymet får ölen att jäsa ut bättre och det får en aningen torrare smak. Den torrare smaken skadar inte och alkoholstyrkan får man försöka parera genom att dricka lite mindre. :-)
Efter omtappningen brukar ölen få jäsa ytterligare en vecka. FG brukar då vara ca 1.002.
Slutresultatet blir med mycket enkla medel en god DIPA på ca 8,5-8,8% beroende på hur du räknar ut ABV och kolsyresätter ölen. Jag tycker den är väl värd det lite dyrare priset.Publicerad
Vilken överraskning
Som inbiten ölbryggare har jag både utrustning och erfarenhet av bryggning, men trodde inte att det gick att göra gott vin hemma (öl däremot går ju bra). Nappade på PGWs chardonnay reklam och köpte denna. Lät det jäsa ut helt i 16 grader, tog ca en månad, -5 öchsle. Tappade om till ett nytt kärl och tillsatte ekspån och lät det stå en månad i kylskåp. Och .. vilket fantastiskt bra resultat, jag skulle bli nöjd om jag köpte denna på bolaget för runt hundringen. Rekommenderas.Publicerad
F*CK Greta
Jag är så jävla nöjd med den kapsylapparat jämfört med Greta. Det går mycket enklare och snabbare att arbeta med den. Rekomenderar, det är värd sin pris.Publicerad