Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Kundrecensioner
Fantastisk god öl
First time I have brewed this one - but it is really good :-) - already after 1 week from bottling.
I added 0,2 kg Muscovado - just to be sure that alc. would be more than 4% vol. - it turned out at 4.6 - perfect.
Bought it on " black friday " - so cheap also :-)
2-3 weeks more for maturing will for sure increase it.Publicerad
Mycket prisvärt och bra
Mycket bra vinsats. Druvan vanlig och bra att använda. Öchsle bör gå från -80 till + 3 - +5 efter jäsning. Klarar sig bra i konkurrens med kommersiella viner.Publicerad
Absolut i toppklass
Jag är imponerad av denna vinsats. Vid flera vinprovningar där välkända Pinot Noir viner (från systemet) ingått i test har denna sats tagit hem första pris flera gånger. Viktigt att kolla Öchsle värde före jäsningen (helst omkring 80).(Korrigera om alltför långt ifrån med socker eller spädning). Öchsle efter jäsning (+3- +5). Ekspån är bra att tillsätta under jäsningen. Vinet blir mörkare i färgen än klassiska Pinot Noir på grund av hög halt druvsaft. Vi har kört flera satser och de har alltid motsvarat förväntningarna. Kan bara rekommenderas.Publicerad
4,5
får ut 9-9,5% vin då jag gör satser om 25liter innehållande valfri frukt. själv så tycker jag att citron passar bra.
använder 5kg vanligt socker. har testat med 6kg socker, men det gör nästan ingen skillnad. vinet blir enbart sötare. gav 10% när jag testade, men ett allt för sött vin i min smak.
det tar 2 veckor att jäsa vinet med vanligt socker. sen så häller jag i två påsar jässtopp som jag först har rört ut i ljummet vatten. samt 2 påsar kiselsol. vinet klarnar på ett dygn.
vinet blir helt klart och luktar inte jäst. men det kan då och då komma någon bubbla i jäsröret i alla fall, men det skulle jag tro är kolsyra.Publicerad
BRA
Kommer troligen att beställa fler. Ska höra runt vad fler tycker.Publicerad
BRA
Kommer troligen att beställa fler. Ska höra runt vad fler tycker.Publicerad